Wie goat op Twickel an (52 km)

Routes

Kenmerken: Recreatief fietsen
Adres
Stationsstraat 3, 7481JA Haaksbergen

Wie goat op Twickel an (52 km)

Fietstocht (ca. 52 km) door gezellige boerendorpen, langs fraaie boerderijen en grotendeels over het grondgebied van landgoed Twickel.

Fietsroute

omschrijving
omschrijving

Afstappers:

1) Sluis bij Wiene

De sluis van Delden is een van de 3 schutsluizen in het Twentekanaal. Het kanaal heeft tussen Zutphen en Enschede een verval van 21 meter. Tijdens de opmars van de canadezen in april 1945 was deze sluis belangrijk decor in de slag om het Twentekanaal.

2) Stad Delden

De stadskern dateert uit de periode dat Delden stadsrechten kreeg (1333). Veel gebouwen zijn vakkundig gerestaureerd. De band met Kasteel Twickel is overal voelbaar.

  • Zoutmuseum

Alles over de geschiedenis van zout. In het centrum van Delden.

  • Streekmarkt Twente

Je proeft het ambacht op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Iedere 1e zaterdag van de maand, van 9.00 - 15.00 uur.

3) Kasteel Twickel/ Park en Tuinen

Naast het kasteel ligt een ‘formele tuin’ met oranjerie, achter de oranjerie ligt de zogenaamde rotstuin. Deze is ontworpen door de laatste Barones van Twickel. Achter het kasteel vindt U een uitgestrekt park in Engelse landschapsstijl. Geopend: april t/m oktober, woensdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur.

Deze routeflyer met routebeschrijving is verkrijgbaar bij Haaksbergen Promotie/VVV Haaksbergen aan de Stationsstraat 3 in Haaksbergen.

  • Online is de route te vinden op route.nl en te downloaden als gps route.

Contact

Adres
Stationsstraat 3
7481JA Haaksbergen
Telefoon
0535722811
E-mail