Bij de Touristinfo/VVV is geen dag hetzelfde

‘Altijd wat te doen in Haaksbergen’. Met dat motto wil de Stichting Haaksbergen Promotie (SHP) ons dorp stevig op de kaart zetten. De Touristinfo/VVV vormt als het ware de winkel van de SHP. Een enthousiast vrijwilligersteam haalt alles uit de kast om inwoners en toeristen wegwijs te maken. Vanaf 20 februari zit de VVV op zijn nieuwe stek in het stationsgebouw van de MBS.

De Touristinfo/VVV is het visitekaartje van Haaksbergen, Buurse en Sint Isidorushoeve en een vraagbaak voor iedereen. In de winkel zijn cadeaubonnen te koop, maar ook fiets- en wandelroutes, souvenirs en (h)eerlijke streekproducten. Er liggen flyers van partners uit de recreatiebranche. Alles draait om het promoten van en informeren over het rijke vrijetijdsaanbod in Haaksbergen en omgeving. De medewerkers van de VVV zijn trots op Haaksbergen en dat stralen ze ook uit.

Hartstikke leuk

Ter versterking van het vrijwilligersteam is de VVV op zoek naar enthousiaste mensen. Volgens vrijwilliger Bert Brugmans een hartstikke leuke job. “Niet voor niets doe ik dit al tien jaar.” Maar wat maakt het dan zo leuk? “Om te beginnen hebben we een gezellig team. Een heel gemêleerde groep gastvrouwen en gastheren, afkomstig uit allerlei beroepen. Geen dag is hetzelfde. Je hebt zo veel verschillende contacten. Met mensen uit het dorp. En met toeristen die overal vandaan komen. Ze zijn op zoek naar een accommodatie, vragen om fietsroutes of willen een arrangement boeken”, somt hij op. “Het is mooi om mensen te kunnen helpen met hun vraag. Als ze blij en geïnspireerd de deur uit gaan, daar doe je het voor.”

Vrijwilliger worden

Als VVV-vrijwilliger heb je affiniteit met wandelen en fietsen. En je hebt kennis over Haaksbergen en zijn kerkdorpen. “Je kunt natuurlijk niet álles weten”, relativeert Renate Waanders. “Eenmaal bij de VVV leer je vanzelf steeds meer. Zo gaan we geregeld op werkbezoek bij bedrijven uit de recreatiesector. We varen mee met de Buurser Pot en maken een rit met de Wakelexpress. Want alles wat we vertellen willen we zélf ervaren”, legt ze uit. “Binnen de mogelijkheden krijgt iedereen hier de ruimte om zijn of haar eigen kwaliteiten in te zetten.” Half februari verhuist de VVV naar het MBS-gebouw en is dan tijdens het rijseizoen ook op zondag geopend. Van vrijwilligers wordt gevraagd dat zij één dagdeel (=4 uur) per week en twee zaterdagen/zondagen per kwartaal beschikbaar zijn. En daarnaast tot drie keer per jaar een extra zaterdag en/of zondag. Ben je al enthousiast geworden? Neem dan gerust contact op met Renate Waanders: r.waanders@haaksbergennatuurlijk.nl of 053-5722811.

Nieuw bestuur Stichting Haaksbergen Promotie

Goed nieuws: vijf mensen hebben zich gemeld voor het nieuw te vormen bestuur van de SHP. Zij zijn ondertussen begonnen met inwerken in de organisatie. Tijdens de officiële opening van het toeristische seizoen op dinsdagavond 2 april zullen zij zich officieel voorstellen aan Haaksbergen.

Vacature: Vrijwilliger Front Office