EK brommercross

-
kenmerken: Evenement
locatie
HAMC, Sint Isidorushoeve

EK brommercross

Een jaarlijks terugkerend evenement in de brommercrosssport. Het is een uitwisselingswedstrijd van alle Europese landen en wordt al sinds 2012 georganiseerd. Zowel individueel als per land wordt er gestreden voor de prijzen.

De brommercross is een enorm opkomende klasse binnen de motocross. Bij de ONK-wedstrijden doen sinds deze opkomst al gemiddeld tussen 35 en 40 deelnemers mee. Door de geringe snelheidsverschillen komt het neer op techniek en dat maakt het op de baan erg spectaculair. De rondetijden doen niet veel onder ten opzichte van andere MX-klassen.

Kwalificatiewedstrijden

Op zaterdag 22 juni zijn de kwalificatiewedstrijden voor de finale die op zondag 23 juni zal plaatsvinden. Rijders die zich niet kwalificeren voor de finale rijden op zondag de B-finale. Er wordt gestreden in drie klassen, namelijk de G1 (de varioklasse), de G2 (de standaardklasse) en de G3 (de MX50-klasse). Deze klassen zijn vastgelegd volgens Europese reglementen. In het bijprogramma op zowel de zaterdag als de zondag zullen de regionale wedstrijden van de UMX worden verreden.

Zoals gezien in vorige edities scoort Nederland altijd hoog in het landenklassement. Ook enkele dames zullen dit jaar meedingen naar de prijzen en ons land vertegenwoordigen. Bovendien biedt deze wedstrijd bij uitstek de gelegenheid om de contacten met andere Europese rijders aan te halen en is voor de toeschouwers de entree gratis.

Informatie

Alle informatie betreffende de Euronations is te vinden op www.brommercross.nl.

Wanneer

  • EK brommercross

    HAMC, Sint Isidorushoeve
  • EK brommercross

    HAMC, Sint Isidorushoeve

Locatie

Adresgegevens