kenmerken: Sport & Spel Evenement
Officiële website

Dag van het Paard

De Paarden Vrienden Club Buurse organiseert de jaarlijkse Dag van het paard, één van de leukste en gezelligste concoursen van Twente voor de recreatieve ruiter.

Tijdens de Dag van het Paard zijn er verschillende onderdelen van de paardensport te zien. Er doen circa 200 combinaties mee aan dressuur, springen en een cross.

De springrubrieken vinden plaats op het hoofdterrein. De ruiters die deelnemen aan de cross leggen een parcours af van ongeveer 3 km met natuurlijke hindernissen. Enkele van deze hindernissen bevinden zich op het hoofdterrein.

Strodorp

In het strodorp is het tussentijds gezellig vertoeven. Er zijn stands voor een hapje en drankje en stands met andere producten. Dit jaar met meer kraampjes dan ooit.

Kinder Penny Dorp

Van 11.00-16.00 zijn er in het kinder 'Penny dorp' speciale activiteiten voor kinderen; kleurwedstrijd, schminken, knutselen, cupcakes maken. Er is een zandbak en springkussen, verder kun je, je haar laten doen door een kapper en kun je grabbelen in een een mega stro grabbelton, en nog veel meer. Het "Penny dorp" is te vinden bij de grote tent.