land, lucht en wolken

-
kenmerken: Ontdekken Creatief Inspireren Expositie
prijzen
gratis
locatie
Kulturhus Haaksbergen | Kunstzaal AchteromHaaksbergen

land, lucht en wolken

Gerda Hofman wil de stilte schilderen.

Gerda Hofman houdt veel van de weidsheid, de kleuren en lijnen van het lege land met de hoge lucht daar boven. Het liefst wil zij de stilte schilderen.

Na haar opleiding aan de AKI Enschede, afdeling Schilderen en Monumentale Vormgeving, verhuisde ze naar Zwolle om te wonen en werken in de Emmanuelshuizen. Dat is een oud pand in de binnenstad en was toen pas in gebruik als werkplek voor beeldend kunstenaars. Ze werkte voor haar vrije werk vooral met pen, waterverf en tempera op papier in klein formaat. Het was een inspirerende omgeving. Met die groep van ongeveer tien mensen exposeerde ze door heel Nederland. Ook maakte ze tot midden jaren tachtig verschillende muurschilderingen en wandversieringen in opdracht van de gemeenten Zwolle, Hengelo, Enschede, en voor particulieren.

Lucht

De luchten wilde ze nader bestuderen. Een hele uitdaging na de overwegend strakke lijnen en vlakken van de landschappen. Ze zegt daarover zelf: ik kijk graag naar de prachtige wolken, en zie dan opeens een detail dat ik wil proberen weer te geven, om de intense kleur of de vorm.

Officiële Opening

De tentoonstelling schilderijen van Gerda Hofman “Land, lucht en wolken” wordt geopend op zondag 7 april 2019 om 15.00 uur en is te bezichtigen tot en met zondag 9 juni 2019, in de Kunstzaal Achterom, Kulturhus Haaksbergen, ingang achterzijde.

Openingstijden

Openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.30 uur en tijdens de pauze van theatervoorstellingen en films.

Wanneer

 • land, lucht en wolken

  7 apr - 9 jun 2019
  • elke zaterdag | - uur
  • elke zondag | - uur
  Kulturhus Haaksbergen | Kunstzaal AchteromHaaksbergen
  gratis

Locatie

Adresgegevens