Paasvuur & Lampionoptocht Buurse

kenmerken: Kinderen Evenement
prijzen
gratis
locatie
Haaksbergerweg

Paasvuur & Lampionoptocht Buurse

Groots en gezellig paasvuur aan de Haaksbergerweg in Buurse. Op Eerste Paasdag steekt traditie getrouw één van de oudste inwoners van Buurse het Paasvuur rond 21.00 uur aan.

50 jaar paasvuur

Dit jaar bestaat het paasvuur 50 jaar en Crescendo 90 jaar. Vanwege deze speciale gelegenheid maakt Crescendo gebruik.

Lampionoptocht

Voorafgaand wordt er een lampionoptocht gehouden, deze eindigt bij het Paasvuur terrein. De start van de lampionoptocht, met Crescendo als koploper, is om 20.30 op het Paasvuur terrein.

Paasvuurbezoekers moeten er rekening mee houden dat uit oogpunt van veiligheid wegen worden afgesloten en het verkeer door middel van borden wordt omgeleid.

Verhoogde kans op natuurbrand

Of Eerste Paasdag het paasvuur aangestoken wordt, is nog even de vraag? Er geldt in Twente een verhoogd risico op snelle uitbreiding van natuurbranden. De brandweer heeft vanmorgen in deze regio besloten over te gaan naar fase 2, een soort code oranje/rood, vanwege de droogte en verwachte temperatuur. Brandweer en gemeente gaan per boake bekijken of het door kan gaan. Extra bluswater, publiek op afstand en minder hoog bouwen zijn de extra voorzorgmaatregelen die er genomen worden als het paasvuur wel doorgaat

Wanneer

  • Paasvuur & Lampionoptocht Buurse

    Haaksbergerweg
    gratis

Locatie

Adresgegevens

  • Haaksbergerweg