Loopband review: Tunturi FitRun 40i

Wil je wat meer gaan bewegen, maar heb je niet altijd zin om naar de sportschool te gaan of om met slecht weer het huis uit te moeten? Dan is een loopband het perfecte apparaat voor jou! Je kan sporten wanneer en zolang je maar wil en dat gewoon in het comfort van je eigen huis. Het aanbod loopbanden is echter zeer groot, wat de keuze voor het meest geschikte apparaat lastig kan maken. Om de zoektocht naar de perfecte loopband wat te vergemakkelijken, hebben wij verschillende apparaten vergeleken en beoordeeld. Onderstaand kun je een review lezen van de Tunturi FitRun 40i: in onze ogen een van de beste keuzes van 2023!

Productspecificaties Tunturi FitRun 40i

De Tunturi FitRun 40i is een zeer degelijke loopband met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft verschillende handige functies, zoals een ingebouwde hartslagcensor en een noodstop. Daarnaast kan je het apparaat verbinden met de Tunturi app en zo specifieke trainingsprogramma’s volgen en je vooruitgang inzichtelijk bijhouden. De loopband weegt zo’n 50 kilo, heeft een diepte van 158 centimeter, een breedte van 71 centimeter en een hoogte van 127,5 centimeter. Super handig is dat dit fitnessapparaat inklapbaar is, waardoor hij maar weinig ruimte in beslag neemt wanneer hij niet gebruikt wordt. Verder heeft de loopband een duidelijke display, waarop de afstand, snelheid tijd, het calorieverbruik en de hartslag bijgehouden worden. Daarnaast beschikt het apparaat over 12 ingebouwde programma’s, heeft hij een minimale loopsnelheid van 0,8 kilometer per uur en een maximale snelheid van 12 kilometer per uur. En ook het hellingspercentage kan je instellen, voor een optimale training.

De voordelen op een rijtje

Met een prijs van ongeveer 800 euro bevindt deze loopband zich in de middenklasse. Het is zeker geen goedkoop apparaat, maar als je uitgaat van alle mogelijkheden en functies is het absoluut een goede koop! De uitgebreide app met zeer veel mogelijkheden is een groot voordeel, evenals de ingebouwde hartslagmeter. Dat zie je niet vaak bij fitnessapparaten van deze prijs! Ook het aanbod aan ingebouwde trainingsprogramma’s is ruim en biedt voldoende mogelijkheden en variatie. Zowel beginnende hardlopers als ervaren sporters kunnen hierdoor goed uit de voeten met deze loopband. Verder is de Tunturi FitRun 40i van een degelijke kwaliteit met een stevig metalen frame en een sterke motor. Het is dan wel een vrij groot en zwaar apparaat, maar de mogelijkheid om hem in te klappen maakt dit goed. Dit is tevens een eigenschap waar niet veel loopbanden over beschikken. Tot slot is ook de eenvoudige montage een groot voordeel. Binnen 20 minuten zou het apparaat klaar moeten zijn voor gebruik en kan jij met je eerste training beginnen!

De nadelen van de Tunturi FitRun 40i

Natuurlijk beschikt ook deze loopband over een aantal nadelen. Zo is het maximale gewicht voor gebruikers slechts 100 kilogram. In verhouding met veel andere apparaten ligt dit erg laag en het betekent dan ook dat de Tunturi FitRun 40i helaas niet geschikt is voor zwaardere personen. Verder is de montage dan wel vrij eenvoudig, maar het vereist wel 2 personen. Alleen ga je deze loopband helaas niet in elkaar kunnen zetten, vanwege zijn zware gewicht. Een laatste nadeel aan dat dit fitnessapparaat is dat het loopoppervlak van de band vrij beperkt is. Met een breedte van 45 centimeter moet je tijdens het trainen goed op je passen letten.

Conclusie

Tunturi is een bekend en goed aangeschreven merk als het gaat om sportapparatuur. De Tunturi FitRun 40i voldoet zeker aan de voorwaarden die je mag verwachten van een leverancier als deze. Het is een stevige en degelijke loopband met meer dan voldoende trainingsmogelijkheden. Zeker voor zijn prijs is dit dan ook een prima apparaat! Wel heeft hij een vrij klein loopoppervlak en maar een beperkt draagvermogen. Iets wat helaas maakt dat hij niet voor zomaar iedereen geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *