Landbouw, Zorg- & Educatieboerderij Erve Meyerinkbroek

Zorgboerderijen

Kenmerken: Kindvriendelijk Huiselijk
Vandaag 07:00 - 17:00
Adres
Benteloseweg 25, 7482 PN Haaksbergen

Landbouw, Zorg- & Educatieboerderij Erve Meyerinkbroek

Erve Meyerinkbroek is naast een regulier vleesvarkenshoudersbedrijf met bijna 900 vleesvarkens een Zorg- en Educatieboerderij. Van maandag t/m vrijdag werken er zo’n achttien volwassen mensen met een verstandelijke beperking (hulpboeren) mee op de boerderij.

Zorgboerderij

Op doordeweekse dagen helpen de hulpboeren mee met alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij. Van varkens verzorgen, natuuronderhoud, houtbewerking, verzorging van diverse grote en kleine dieren, paardrijden, tuinieren, huishoudelijk werk tot onderhoud aan gebouwen en het erf. Er is altijd wel iets te doen. De vele verschillende werkzaamheden bieden een afwisselende werkomgeving met voor iedere hulpboer wel wat wils.

Educatieboerderij

Voor diverse groepen verzorgt Erve Meyerinkbroek educatieve lessen. Sinds 2012 hebben ze het certificaat Educatief – Platteland. Leerlingen van het AOC volgen sindsdien jaarlijks een aantal leermodules op de boerderij. Erve Meyerinkbroek laat mensen graag kennis maken met hun boerderij en verzorgt voor groepen op afspraak en tegen een reële vergoeding excursies, inleidingen en educatieve lessen.

Arrangementen

Arrangementen om samen met het gezin, de familie, vrienden of de schoolklas te doen zijn er ook. Crea Bea, Een onder onsje, Een dagje uit het leven van, Hart voor de Zorg, Zorg voor nu en later. Arrangementen in overleg zijn ook mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Rustpunt

Vanaf het zomerseizoen 2013 is Erve Meyerinkbroek een officieel Rustpunt. Wandelaars, fietsers en andere bezoekers kunnen aan de tuintafels of op ‘De Delle’ tegen een kleine vergoeding een kop koffie, thee of fris met iets lekkers drinken/eten.

Openingstijden

maandag 07:00 - 17:00
dinsdag 07:00 - 17:00
woensdag 07:00 - 17:00
donderdag 07:00 - 17:00
vrijdag 07:00 - 17:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

Openingstijden gelden alleen telefonisch voor de zorgboerderij


Contact

Adres
Benteloseweg 25
7482 PN Haaksbergen
Telefoon
074-3575311
Online
www.ervemeyerinkbroek.nl
E-mail
SITE::TWITTER
Facebook