Clippers Crew

Kenmerken: In/bij de stad
Barink 4, 7482HG Haaksbergen

Clippers Crew

Een Clipper is een zeer snel vrachtzeilschip uit vroegere tijden. De bemanning van een clipper is de ‘crew’, dus de link naar de zangers van ClipperS Crew is snel gemaakt.

Begin 2011 vatten de heren Peter v.d. Stigchel en Wim Weerkamp het plan op om een shantykoor op te richten. Zij stelden zich in verbinding met Ard Weeink om als dirigent te fungeren. Hij reageerde enthousiast en in zijn kielzog monsterde zijn vriend en musicus John Gaasbeek eveneens aan. Met dit muzikale duo aan boord en een vijftig-koppige enthousiaste bemanning konden ze van wal steken. De koorarrangementen zijn veelal driestemmig geschreven waardoor het “net-even-iets-anders“ geluid een verrassende, andere weergave van vaak bekende liederen laat horen. Hiermee wil ClipperS Crew zich onderscheiden. In haar korte bestaan heeft het koor zowel regionaal als over de grens faam verworven en zijn we een graag geziene gast bij festiviteiten.

Benieuw naar een optreden van de ClipperS Crew? Bekijk hier!

Barink 4
7482HG Haaksbergen