Museum Buurtspoorweg

Vandaag gesloten
Stationsstraat 3, 7481JA Haaksbergen

Museum Buurtspoorweg

Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. Een eersteklas dagje uit. Kom bewonderen en beleven.

Geniet van het Twentse landschap in een authentieke stoomtrein

In de voortgetrokken wagons genieten dagjesmensen ontspannen van de mooie rit. Kinderen rennen enthousiast door de historische rijtuigen, en treinliefhebbers vragen de conducteur de oren van het hoofd over de ins en outs van het rijdend materieel. Voor veel bezoekers is de treinrit in een echte stoomtrein het hoogtepunt van een bezoek aan Museum Buurtspoorweg.

Een reis terug in de tijd

Dat bezoek begint met een rondwandeling over het emplacement van station Haaksbergen of Boekelo. Vrijwilligers beantwoorden er vragen en demonstreren het omzetten van de seinen en wissels. In de werkplaats en de locomotievenloods staan oude stoom- en dieseltreinen te pronken. De complimenten zijn niet van de lucht. 'Wat een uitgebreide collectie hebben jullie hier zeg'.

De vrijwilligers kijken allang niet meer op van de bewonderende opmerkingen. 'Veel mensen kennen ons vooral van de ritjes met de stoomtrein'. Maar we willen het hele verhaal vertellen over de geschiedenis van de lokaalspoorwegen in het oosten van Nederland. Hoe reisden mensen vroeger? Wat betekende de komst van het spoor voor de regio? Hoe werkt een stoomtrein?'

Bewonderen en beleven

Die geschiedenis van de lokale spoorwegen wordt op een levende manier verteld. Alles wordt zoveel mogelijk gebruikt zoals het in vroeger dagen ging. Het is ook echt een belevenis voor kinderen. Op station Haaksbergen kunnen zij in één van de historische wagons op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger. En met een retourkaartje kunnen ze zo vaak heen-en-weer als ze willen!

Kortom, vanaf het moment dat je als bezoeker een kaartje koopt stap je in een stuk spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Een echt eersteklas dagje uit.

Met een retourkaartje mag je zo vaak heen-en-weer als je wilt

Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor kinderen. Het fluitje klinkt. De trein vertrekt! Lekker uit het raam kijken. Maar je mag ook best naar voren lopen. Dan kun je zelf zien hoe die oude loc de wagons voorttrekt. En als de conducteur langskomt knip je gewoon je eigen kaartje...

Maar ook in de rest van het museum is genoeg te zien. Op station Haaksbergen kun je in een van onze historische wagons op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger. Of spring op het stoomlocspringkussen dat we in Boekelo voor je hebben opgeblazen. En, oh ja...wist je dat je met een retourkaartje zo vaak heen-en-weer mag als je wilt? Je ouders maken vast graag nóg een ritje.

Actuele tarieven

Klik hier!

1 jan - 1 apr

woensdag Gesloten
zondag Gesloten

2 apr - 29 okt

woensdag Gesloten

1 jul - 31 jul

woensdag 10:00 - 17:00

1 aug - 31 aug

dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

Zie voor speciale openingstijden de agenda.

Stationsstraat 3
7481JA Haaksbergen
www.museumbuurtspoorweg.nl
SITE::TWITTER

Specials

Huur uw eigen Trein

Een origineel uitstapje met familie, uw zakelijke relaties of collega's. Reserveer uw eigen trein!

Rijd uw eigen trein

Droomt u er van om zelf machinist te zijn? Bent u op zoek naar een origineel cadeau? Bij de Museum Buurtspoorweg kunt u onder deskundige leiding zelf op een stoom- of diesellocomotief rijden.