Ontdek de Oostendorper Watermolen

Rondleiding

Ontdek de Oostendorper Watermolen

Maak nu een afspraak voor een rondleiding door de Oostendorper Watermolen. De deskundige vrijwilligers kunnen u veel informatie geven over de watermolen.

De Oostendorper Watermolen is gebouwd in 1548. Het is een dubbele waterradmolen; op de rechter-oever staat een korenmolen met twee raderen en op de linker-oever een oliemolen met één rad. Het is juist deze combinatie die de Oostendorper Watermolen zo bijzonder maakt. In 1946 werd de oliemolen door hoog water geheel weggeslagen en daarna in 1950 gerestaureerd. Sinds 1946 is de molen eigendom van de gemeente Haaksbergen. Na een grondige restauratie in 1987-1988 is de molen in zijn oorspronkelijke staat hersteld en in mei 1988 door heer Winsemius, oud-minister van Volkshuisvesting, voor het publiek opengesteld.

Bezoek met rondleiding (aanmelden*) U kunt een afspraak maken voor een rondleiding door deskundige vrijwilligers. De rondleiding duurt 30 tot 40 minuten en verschaft u veel achtergrondinformatie over de watermolen. U kunt deze rondleiding minimaal 14 dagen van tevoren aanvragen bij VVV Haaksbergen. Voor de rondleiding wordt een bijdrage van € 25,- gevraagd. Deze kan bij uw bezoek worden afgerekend met de molenaar.

Groepsbezoek (aanmelden*) Indien u met een groep (8 personen of meer) de Oostendorper Watermolen wilt bezoeken vragen wij u zich op voorhand (tenminste 14 dagen van te voren) aan te melden zowel tijdens reguliere openingstijden als daarbuiten. Het aantal aanwezige vrijwilligers kan dan op uw bezoek aangepast worden waardoor u optimale aandacht en informatieverschaffing kunt verwachten. Voor scholen gelden aangepaste tarieven, deze zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Bezoek buiten reguliere openingstijden (aanmelden*) Buiten de reguliere openingstijden is een bezoek mogelijk op afspraak, hiervoor geldt naast de entreeheffing een toeslag van € 30,- per gezelschap. Voor bruidsparen die foto's willen maken bij de molen geldt een tarief van € 50,-.

Dit arrangement is ook te boeken in combinatie met o.a. een overnachting, lunch of diner. Vraag naar de mogelijkheden.

Boeken en aanmelden Dit arrangement is te boeken bij VVV Haaksbergen.