Dorpswandeling Haaksbergen

Stadswandeling & dorpswandelingen

Dorpswandeling Haaksbergen

Ontdek de geschiedenis en dynamiek van Haaksbergen tijdens een wandeling door het dorp.

Al lopend door het dorp ontdek je het culturele verleden van deze markeplaats. Tijdens de rondgang, onder leiding van een gids, proef je het traditionele verleden maar ook het boeiende heden.

Historische verhalen over huizen, kerken, straten, beelden, etc. komen zeker aan de orde. Nieuw in de dorpswandeling is een bezoek aan het monumentale dodenhuisje op de algemene begraafplaats aan de Enschedesestraat. In dit karakteristieke bouwwerkje is een minimuseum met foto's en voorwerpen die te maken hebben met rituelen rond de dood.

Boeken

Deze dorpswandeling is voor groepen te boeken via Historische Kring Haaksbergen, Wim Oltwater, w.oltwater@kpnmail.nl, T 053 4786530 of M 06 22422377.

Kosten: € 2,50 p.p.