Toerist in Haaksbergen: ook op de woensdagmarkt?


Toerist in Haaksbergen: ook op de woensdagmarkt?

Vind je de toerist in Haaksbergen ook op de woensdagmarkt? Deze week aan het woord: Maick Westerhof van Kaashandel Westerhof.

Hoeveel jaar sta je al op de markt van Haaksbergen?

“Kaashandel Westerhof staat al 51 jaar op de markt in Haaksbergen, het langst van allemaal. In 1996 kwam ik om de hoek kijken, inmiddels sta ik hier al 22 jaar.”

Merk je wat van het toerisme in Haaksbergen?

“Zeker! Van juni tot in september komen hier regelmatig toeristen aan de kraam. In de zomermaanden heb ik zelfs toeristen als vaste klanten, erg leuk! Het mooie vind ik dat je de toeristen er zo uitpikt tussen je klanten. Ze hebben een heel ander bestedingspatroon. Het is niet alleen kaas voor op de boterham maar ook een lekker kaasje voor bij de borrel. Genieten op vakantie.”

Ben je zelf al eens in Haaksbergen op vakantie geweest?

“Nee helaas. Ik kom wel veel in Haaksbergen, maar wij wonen zelf in Delden dus we zoeken het graag wat verder op voor een vakantie.”

Is de regio waar jullie wonen een aanrader voor een vakantie?

“Wie wil er nou niet in Delden op vakantie? Delden is zeker een aanrader, net zoals Haaksbergen veel natuur en er is altijd wat te doen.”

Wat vind je van de omgeving van Haaksbergen?

“Prachtig. Ik vind het een luxe dat we in deze omgeving mogen wonen.”

Ben je een fiets-of wandelliefhebber?

“Als ik wil en kan, dan fiets ik zo een paar kilometer weg op een dag. Wandelen is niet voor mij weggelegd.”

Tip voor de lezers?

“Maak een rit met de stoomtrein bij Museum Buurtspoorweg. Verder geef ik alvast een tipje van de sluier: houd woensdagochtend 23 oktober vrij. Die ochtend gaan wij met de markt en Museum Buurtspoorweg samen wat leuks doen op de Dag van de Markt!”