Openbare toiletten: doe mee met Nette Toilette!


Openbare toiletten: doe mee met Nette Toilette!

Haaksbergen start met de Nette Toilette: ondernemers en instellingen stellen hun toilet open voor voorbijgangers met hoge nood.

Een sticker bij de entree duidt aan dat mensen er zonder tegenprestatie naar de wc kunnen. Het principe van de Nette Toilette is overgewaaid uit Duitsland. Haaksbergen Promotie/VVV, de HOV en de gemeente voeren het ook graag in Haaksbergen in.

Wees gastvrij en meld u aan!

Voor mensen met darm- en blaasklachten kan een wc in de nabijheid een regelrechte must zijn. Een voorwaarde om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Maar ook heel veel andere mensen stellen een openbaar toilet erg op prijs. Door een toilet beschikbaar te stellen, kunnen Haaksbergse ondernemers en organisaties zich van hun gastvrije kant laten zien. Dit wordt zeker gewaardeerd!

Wilt u uw toiletfaciliteiten gratis beschikbaar stellen? Aanmelden kan online of neem contact op via .

Gratis sticker

Als u mee wilt doen, dan krijgt u een gratis sticker, die u kunt opplakken bij de entree van uw zaak. Dit is de belangrijkste aanduiding van openstelling van uw wc. Verder komt op www.haaksbergennatuurlijk.nl een lijst met deelnemende partijen en hun openingstijden. De sticker is 15 bij 15 centimeter en voorzien van pictogrammen, waarmee de eventuele aanwezigheid van een toilet, een mindervalidentoilet of een verschoonruimte voor baby’s wordt aangeduid.