Routenetwerkkaarten Twente


Routenetwerkkaarten Twente

Er is veel verbeterd in het fietsnetwerk in Twente. Vele nieuwe fietspaden zijn geïntegreerd en via diverse nieuwe thema’s worden fietsers langs de mooiste plekjes geleid. In Haaksbergen gaat een route dwars door de prachtige natuur van het Buurserzand, Haaksbergerveen, Lankheet, Witte Veen en Aamsveen. Daarnaast wordt Haaksbergen aangedaan in de route die het gebied Zoutmarke doorkruist. De vernieuwde Fietsnetwerkkaarten Twente zijn bij ons verkrijgbaar. We zien u graag in onze winkel!

Twentse fietsknooppuntenkaarten

De nieuwe fietsknooppuntenkaarten vanuit het Routebureau Twente zijn beschikbaar. Vanaf dinsdag 18 april zijn ze bij ons te verkrijgen. Naast knooppunten bevatten de kaarten points of interest en thematische fietsroutes. Voor het gebied Haaksbergen zijn dit de themaroute’s ‘Groene Waaier’ en ‘Zoutmarke’. Groene Waaier is een ca. 50 km fietsroute dwars door de natuur van het Buurserzand, Haaksbergerveen, Lankheet, Witte Veen en het Aamsveen. De Zoutmarke fietsroute, eveneens ca. 60 km, doorkruist het gebied Zoutmarke (Haaksbergen, Hof van Twente, Hengelo en Enschede) langs mooie natuur, oude industrie en de rijke historie van zoutwinning.

Fietsers door het centrum

Naast een aantal verplaatsingen van knooppunten, waardoor de fietsroutes nu via fraaiere paden gaan is één van de voornaamste verbeteringen in Haaksbergen knooppunt 85 met een vermelding op de markt en bij de rotonde Museum Buurtspoorweg. Fietsers worden nu door het centrum geleid. Tevens is er een directe verbinding vanaf dit knooppunt naar het Buurserzand (knooppunt 46). Binnen het nieuwe netwerk is fraaier gebruik gemaakt van knooppunten in de grensregio. Vanuit het Haaksbergerveen fiets je nu onderlangs via een natuurlijke route richting Oldenkotte.

Wandelkaarten

De Twente wandelkaarten volgen in mei. Fysiek is het wandelnetwerk in Haaksbergen aangepast. Uniforme bewegwijzering en keuzepunten die routes met elkaar verbinden. Nieuw in het wandelroutenetwerk is het Schipbeekpad. Een lange afstandswandeling van Ahaus naar Deventer waarvan ca. 20 km van de 90 km loopt over Haaksbergs grondgebied Verder zijn opgenomen als Haaksbergse routes de Ommetjes (Möll’n pad, Veldmaat en Vier Marken), de Buurserbeek & Heide route (Buurse) en een vernieuwde route door het Witte Veen.

Falk Fietskaarten

Herziene Falk Fietskaarten laten nog even op zich wachten. Achterhoekkaart (nr. 10) volgt eind april, Twentekaart (nr. 8) in mei en de Westmünsterland (nr. 22) in november.