Defensiedag

kenmerken: Avontuurlijk Kinderen Actief Evenement
prijzen
gratis
locatie
Centrum Haaksbergen

Defensiedag

Ontmoet Defensie in Haaksbergen. Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee laten met super gave demonstraties, voertuigen en materieel zien wat ze kunnen en doen. Ook is er een grote baneninformatiemarkt.

Recruiters zijn aanwezig om informatie te geven over werken bij Defensie. Stap gerust op hen af met al je vragen.

Gave demonstraties

De Defensiedag maakt om 10.00 uur een explosieve start. Het braakliggende terrein De Bron (Hibbertstraat) is uitgeroepen tot crisisgebied. Om de vijand in te rekenen voert het Korps Mariniers hier een stevige charge uit. Hierbij wordt onder meer het Bandvagn S10-rupsvoertuig ingezet, ofwel de Viking: een amfibisch pantservoertuig. Ook Landmacht en Luchtmacht zijn betrokken bij deze spectaculaire actie. De demo duurt een half uur en wordt verdeeld over de zaterdag nóg twee keer uitgevoerd.

Imposant materieel

Verder heeft Defensie divers materieel mee zoals een imposante trekker-opleggercombinatie met een CV90 infanterie gevechtsvoertuig en een Fennek-verkenningsvoertuig. Er zijn lastdieren van de Marine die in uitzendgebieden worden ingezet bij het vervoer van wapentuig. De Koninklijke Marechaussee laat zien met welk materieel ze controles uitvoert langs de grens en rond militaire terreinen. En op de markt staat een spannende klimtoren van ruim 7 meter. De voertuigen zijn van dichtbij te bekijken en je mag er echt inzitten.

Baneninformatiemarkt

Defensie heeft boeiende vacatures voor mannen en vrouwen van 15 tot en met 25 jaar. Niet alleen voor militaire functies, ongeveer een derde van de 6.000 vacatures zijn voor een burgerfunctie zoals docent, monteur, data scientist. Defensie zoekt momenteel vooral naar ICT’ers en mensen met een technische of bouw achtergrond. Ga de gesprekken aan met de militairen en recruiters. Ze zijn meer dan bereid om over hun uitdagende en afwisselende werk, ervaringen en avonturen te vertellen.

Keep Them Rolling

Naast al het moderne materieel van Defensie showt ‘Keep Them Rolling’ historische legervoertuigen; legertanks, jeeps, trucks en motoren uit de tijdsperiode 1939-1945. Jouw oude voertuig showen? Er is nog plek. Inschrijven kan online (tot 5 september).

Met de auto?

Parkeren kan op de parkeerterreinen rondom het centrum. Hier geldt blauwe zone met max. 1,5 uur gratis parkeren met de blauwe parkeerschijf. De parkeerterreinen zijn onbewaakt en parkeren is voor eigen risico. Inwoners van Haaksbergen wordt gevraagd op de fiets of lopend te komen.

Meer informatie?

Meer informatie over werken bij Defensie en Events: www.werkenbijdefensie.nl.

Meer informatie over Defensie in beeld:

! Dit programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Defensie in beeld is een samenwerking tussen Defensie, Haaksbergse Ondernemers Vereniging, Gemeente Haaksbergen en Haaksbergen Promotie.

Wanneer

 • Defensiedag

  -
  Centrum Haaksbergen
  gratis

Programma

Locatie

Adresgegevens

 • Centrum Haaksbergen

  Adres
  Markt,
 • Markt

  Adres
  De Markt, Haaksbergen