Rit met de Wakelexpress

€ 7,00 - € 10,00
Informatiecentrum De Wakel | Natuurmonumenten, Buurse

Rit met de Wakelexpress

Stap in en geniet van prachtige natuur in het Buurserzand en Haaksbergerveen.

Natuurmonumenten wil graag zoveel mogelijk mensen natuur laten beleven en neemt je graag mee in de elektrokar langs mooie en bijzondere plekken.

Van Bommelas tot Buursermeertje

Na de start bij De Wakel kom je al na enkele honderden meters aan bij los hoes De Bommelas. Natuurlijk stap je hier even uit en ga je terug in de tijd. Het los hoes ziet er nog net zo uit als vroeger toen mensen en dieren nog in dezelfde ruimte leefden. Bedstee, vuurplaats en weefkamer zijn nog intact. Tussen de Hereford runderen door vervolgt de route en kom je aan het bij Buursermeertje. Nog even idyllisch als honderd jaar geleden en een icoon in Twente.

Dinsdag, speciale tocht door Haaksbergerveen

Elke dinsdag gaat de Wakelexpress niet alleen door het Buurserzand maar trakteert ook op alle moois wat het Haaksbergerveen te bieden heeft. Bij de schaapskooi is een pauze. Hier kun je een kopje koffie drinken tegen contante betaling. Via smalle paadjes over het unieke hoogveen toeren we terug. Met een beetje geluk spotten we onderweg nog een adder.

Oude jeneverbessen en nieuw appelgebak

Onderweg vertellen de begeleiders alles over het gebied. Wist je bijvoorbeeld dat er heel erg oude jeneverbessen staan? Voor of na de elektrokartocht kun je genieten van een kop verse koffie of thee en een heerlijk vers appelgebakje van nabijgelegen Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.

Personen

De Wakelexpress biedt plaats aan 12 passagiers. Ook is er plek voor een rolstoel, dan blijven er nog zeven zitplaatsen over. Bij iedere rit gaan er 2 vrijwilligers van Natuurmonumenten mee, als chauffeur en begeleiding. Zij vertellen je graag meer over de prachtige natuur.

Wordt de Wakelexpress voor een groep gereserveerd en zijn de honden zo klein dat ze op schoot kunnen, is dat geen probleem. Wordt de Wakelexpress voor minder dan 12 personen gereserveerd kan dit niet. Niet iedereen houdt van honden en de rit moet leuk zijn voor iedereen.
! Voor hulphonden wordt er uiteraard een uitzondering gemaakt.

Rijdagen en tijd

De Wakelexpress rijdt van april t/m oktober iedere dag, met uitzondering van vrijdag. Vertrek is om 13.30 uur vanaf de Wakel in het Buurserzand. Op dinsdag gaat de rit ook door het Haaksbergerveen. Vertrek is dan 13.00 uur. De rit door het Buurserzand duurt ongeveer 2 uur, de rit met een lus door het Haaksbergerveen 3 uur.

Reserveren

Reserveren kan bij Haaksbergen Promotie/VVV, Stationsstraat 3, T 053 5722811, info@haaksbergennatuurlijk.nl.

(reserveren is verplicht)

! Bij deelname van 4 personen gaat de rit door. Zijn er te weinig aanmeldingen dan informeren wij je.

Parkeren

Parkeerplaats Molenbelt/Bommelaspad, vanaf hier gele pijlen volgen naar de Wakel.

• Rit met de Wakelexpress

1 apr - 31 okt 2019