Voorjaarswandeling met amfibietelling

kenmerken: Kinderen Wandelen
prijzen
€ 1,00 - € 2,50
locatie
Parkeerplaats Staatsbosbeheer

Voorjaarswandeling met amfibietelling

Hoeveel amfibieën telt het Haaksbergerveen? Wandel en tel mee met IVN Haaksbergen.

Na een inleiding bij de parkeerplaats loopt u naar één van de poelen waar de nacht ervoor fuiken zijn geplaatst. Door de IVN wordt een inventarisatie gemaakt van de in het Haaksbergerveen aanwezige amfibieën en reptielen. Dit gebeurt in samenwerking met het RAVON (Reptielen-Amfibieën-Vissen-Onderzoek-Nederland).

In het Haaksbergerveen leven diverse soorten amfibieën, zoals de bruine kikker, heikikker, poelkikker, bastaardkikker, gewone pad, kleine watersalamander en kamsalamander. Verder de volgende reptielen: Adder en de levend barende hagedis. De laatste jaren wordt dit onderzoek geleid door Wiebo te Beest. Hij zal dan ook tekst en uitleg geven over de dieren, die in de fuiken zijn gevangen.

Wandeling

Gidsen van IVN Haaksbergen zullen je tijdens de wandeling naar het veen en terug de nodige informatie geven van de geweldige flora en fauna van het Haaksbergerveen. De totale wandeling is enkele kilometers lang en ook voor kinderen uitstekend vol te houden. Deze excursie is alleen voor rolstoelers geschikt als het een paar dagen ervoor niet al te veel geregend heeft. Waterdicht schoeisel wordt aangeraden.

Deelname

Waterdicht schoeisel wordt aangeraden. Na afloop is er koffie, thee en frisdrank. De excursie begint om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de Niekerkerweg en duurt tot 12.00 uur. Deelname: niet-leden 2,50 euro, leden 1 euro.

Start

Parkeerplaats Staats Bos Beheer hoek Peddedijk/Niekerweg

Meer informatie?

Gerrit van der Lee, tel. 053-5724709.

Wanneer

 • Voorjaarswandeling met amfibietelling

  -
  Parkeerplaats Staatsbosbeheer
  € 1,00 - € 2,50

Locatie

Adresgegevens

 • Parkeerplaats Staatsbosbeheer

  Adres
  Peddedijk,