Expositie: Hoshyar Rasheed

'Hommage aan JP'

-
kenmerken: Expositie
prijzen
gratis
locatie
Kulturhus Haaksbergen | Kunstzaal Achterom, Haaksbergen

Expositie: Hoshyar Rasheed

'Hommage aan JP'

Het werk van Hoshyar Rasheed oogt op het eerst gezicht lichtvoetig, maar dat is schijn. Zijn werk combineert de droomwereld van een zanderig dorp in Koerdistan met de vertrouwde taal van o.a. Miró en Picasso.

Een dorp waar de deur van een oud huis zijn eigen schoonheid kan hebben. Rafelige tekens die zomaar op de muren zijn gekrast hebben dan geen omlijsting nodig om een kunstwerk te worden.

Raadselachtige wereld

De schilderijen van Hoshyar Rasheed, die ook enkele jaren in Enschede woonde, laten een raadselachtige wereld zien. Hij schildert een wereld die in het vlak gevangen zit, maar door zijn stralende kleuren in de ruimte ontsnapt. De contouren van platgeslagen mensfiguren, een enkele vogel en een vis, zwevende vlakken, die oplichten uit een fond van stralende kleur. Sprookjesachtig, maar ook vol geheimen.

Kleur is ook nooit enkelvoudig aanwezig, maar altijd gelaagd en soms is de verf met zand vermengd. Door het oppervlak heen stralen vonken van licht door kriebelende lijntjes naar buiten toe. Het grijs is geen grijs, maar een drempel van licht.

Het beeldvlak is niet zelden in tweeën gedeeld, soms zelfs over het beeldvlak heen, als de schilderijen zich vullen tot over de rand. Het is een stroom van beelden die geen grens lijkt te kennen. Naast de schilderijen zal er ook veel ruimtelijk werk worden gertoond.

Opening Expositie

Beeldend kunstenaar, Bart ten Bruggencate opent zaterdag 13 oktober om 14.30 uur de expositie. Iedereen is van harte welkom.

Openingstijden Expositie

De expositie is van 13 oktober t/m 11 november te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.30 uur, tijdens de pauzes van voorstellingen in het theater en op afspraak via T 053 573 0200 of .

Wanneer

 • Expositie: Hoshyar Rasheed

  13 okt - 11 nov 2018
  • elke zaterdag | - uur
  • elke zondag | - uur
  Kulturhus Haaksbergen | Kunstzaal Achterom, Haaksbergen
  gratis

Locatie

Adresgegevens