Lezing: Paddenstoelen 'een prachtige wereld om te ontdekken'

kenmerken: Natuur Lezing
prijzen
€ 1,00 - € 2,50
locatie
IVN afd. Haaksbergen, Haaksbergen

Lezing: Paddenstoelen 'een prachtige wereld om te ontdekken'

Wie kent niet het liedje: ‘Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen ….’, de Vliegenzwam is een prachtige paddenstoel die je bij elke excursie graag wilt laten zien.

Zo ook het Elfenbankje en het Eekhoorntjesbrood. Dat zijn nog maar drie van de ongeveer vijfduizend soorten paddenstoelen die voorkomen in Nederland. Maar niet alleen het grote aantal soorten maakt de wereld van de paddenstoelen zo interessant, zeker ook de vormenrijkdom is de moeite van het ontdekken waard.

Je kunt paddenstoelen op verschillende manieren in groepen indelen: aan de hand van de vorm, bijvoorbeeld de genoemde Vliegenzwam met hoed, plaatjes en steel, of afhankelijk van de manier waarop de sporen worden gevormd, of een indeling naar de manier waarop paddenstoelen zich voeden in de natuur. Al deze aspecten komen aan de orde tijdens de lezing, met een presentatie die deze kleurrijke wereld zal tonen.

Wiebo te Beest

Zo’n 14 jaar geleden heb ik de IVN-natuurgidsencursus gevolgd in de Achterhoek. Ik had wel oog voor paddenstoelen en vond ze mooi, maar een speciale paddenstoelenexcursie tijdens die cursus heeft toch mijn interesse gewekt. Vervolgens kwam ik hier in Noordoost Twente in contact met mensen die bezig waren met paddenstoelen en al veel kennis hadden. Inmiddels ben ik lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging en maak deel uit van de Paddenstoelenwerkgroep Twente.

Wanneer

  • Lezing: Paddenstoelen 'een prachtige wereld om te ontdekken'

    -
    IVN afd. Haaksbergen, Haaksbergen
    € 1,00 - € 2,50

Locatie

Adresgegevens