Expositie: Saskia en Sanneke Griepink

Natuur in schilderijen en tekeningen

-
kenmerken: Natuur Creatief Expositie
prijzen
gratis
locatie
Kulturhus Haaksbergen | Kunstzaal Achterom, Haaksbergen

Expositie: Saskia en Sanneke Griepink

Natuur in schilderijen en tekeningen

De eerste gezamenlijke expositie van de schilderijen en tekeningen van de zussen Saskia & Sanneke Griepink. Allen met als onderwerp de zo door hen bewonderde natuur, maar verschillend beleefd.

“De natuur werd ons met de paplepel ingegoten”.

Spelend in de tuinderij van hun grootouders waren Saskia en Sanneke gefascineerd door de lange wortelstelsels van zelf gepotte bonen en zaden. Saskia (1962) en Sanneke (1967) Griepink, zijn geboren in Baarn, maar opgegroeid in Twente tussen de verf, linosneden en mozaïeken van hun ouders, de kunstenaars en natuurliefhebbers Ben en Elly Griepink.

Het werk van Saskia en Sanneke toont, ondanks ieders persoonlijke sfeer, verwantschap. Het is een primeur dat zij samen exposeren en voor beiden heel spannend om het werk straks voor het eerst samen te zien in Kunstzaal Achterom.

Saskia, woont en werkt, na 17 jaar Amsterdam, weer in Twente in een ruim atelier in Borne. “In mijn werk zoek ik naar overeenkomsten in vorm en kleur of naar vaste structuren of patronen, die overal op de aarde voorkomen en verbind deze met elkaar”. Sanneke is als docent verbonden aan de Botanische tuin Zuidas in Amsterdam. “Ik houd van de sporen van leven in planten, nerven in geweien, scheuringen in zaden. Abstraherend en vrij in expressieve vorm en kleur maak ik van schonkige stronken en voluptueuze geweien, die als een plant uit de kop van een hert groeien, een innerlijke wereld. Saskia en Sanneke zijn zussen, maar ook vriendinnen.

Kunsteducatieproject ZIEN & DOEN

“Vriendschap”, is het thema van de Kinderboekenweek. In het kunsteducatieproject ZIEN & DOEN, voor de groepen 6 van het basisonderwijs Haaksbergen is dit omgezet in "Vrienden in de kunst". De kunstenaars Caroline van Ockenburg en Ludmilla van der Spoel kozen voor de expositie van Saskia en Sanneke Griepink, als een voor kinderen aansprekende kunst. Onder hun leiding maken de leerlingen in een workshop een eigen kunstwerk met als basis de informatie uit de expositie, dat vervolgens in de Kunstzaal wordt tentoongesteld.

Openingstijden Expositie

De expositie is van 16 september t/m 7 oktober te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.30 uur, tijdens de pauzes van voorstellingen in het theater en op afspraak via T 053 573 0200 of .

Opening

Zondag 16 september om 15.00 uur openen Saskia en Sanneke Griepink samen de expositie. Je bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Wanneer

 • Expositie: Saskia en Sanneke Griepink

  16 sep - 7 okt 2018
  • elke zaterdag | - uur
  • elke zondag | - uur
  Kulturhus Haaksbergen | Kunstzaal Achterom, Haaksbergen
  gratis

Locatie

Adresgegevens