D-Day Haaksbergen

Durf jij het aan?

kenmerken: Avontuurlijk Kinderen Actief Evenement
prijzen
gratis
locatie
Centrum HaaksbergenHaaksbergen

D-Day Haaksbergen

Durf jij het aan?

Ontmoet Defensie in Haaksbergen. Te midden van voertuigen en materieel laat de Koninklijke landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee zien waar ze voor staan. Stoere mannen en vrouwen vertellen je over hun werk, missie en uitrusting. Ook zijn er recruiters die informatie geven over werken bij Defensie. Stap gerust op hen af met al je vragen.

Programma

11.00-18.00 uur

Ontmoet defensie in Haaksbergen. Maak persoonlijk kennis met de militairen, neem een kijkje in de voertuigen. Ook valt er een hoop te doen; klimtoren, hindernisbaan, F-35 simulator en veel meer! Met de doe- activiteiten zijn echt gave belevingsprijzen te winnen. Wedstrijdkaart (15-27 jaar) af te halen bij de informatiestand op de Markt.

Gezellig randgebeuren

Naast oude legervoertuigen van Keep them Rollin’ komt er muziek van de Andrews Sisters naar het dorp, is er een barbecuefestijn en een plein met kinderactiviteiten. Ook militaire veteranen, van jong tot oud, zijn te gast.

11.00 uur

‘Veteranen vertellen’. Veteranen gaan in gesprek met bezoekers. Verhalen uit eerste hand over wat oorlog is en over het leven van een militair voor, tijdens en na een missie.

15.00-21.00 uur

Barbecuefestijn in het Kornuit Bivak met buitenbar en deejay (tot in de late uurtjes). Er worden BBQ-arrangementen aangeboden (vier vleesgerechten, salade, stokbrood, sauzen en één drankje naar keuze) die in de voorverkoop bij De Kornuiten en Jumbo Haaksbergen € 12,50 kosten en op de dag zelf aan de bar € 15,00.

18.00 uur

Prijsuitreiking Wedstrijd

18.30 uur

Veteranen en Defensiemedewerkers schuiven aan bij de BBQ

Met de auto naar D-Day Haaksbergen?

Gratis parkeren kan op parkeerterrein Scholtenhagenweg 30-32 (P2), tussen Optisport De Wilder en Camping Scholtenhagen (20 minuten loopafstand van het centrum), op de parkeerplaats van Voith Paper Fabrics aan de Goorsestraat 17 (rand centrum) en bij Sporthal De Els, Trompstraat 20, (10-15 minuten loopafstand van het centrum). Parkeren in het centrum kan ook, hier geldt blauwe zone met max. 1,5 uur gratis parkeren met de blauwe parkeerschijf. Inwoners van Haaksbergen wordt gevraagd op de fiets of lopend te komen. De parkeerterreinen zijn onbewaakt en parkeren is voor eigen risico.

Meer informatie?

Meer informatie over werken bij Defensie en Events: www.werkenbijdefensie.nl.

Meer informatie over D-Day Haaksbergen:

D-Day Haaksbergen is een samenwerking tussen Defensie en de Haaksbergse Ondernemers Vereniging.

Wanneer

  • D-Day Haaksbergen

    -
    Centrum HaaksbergenHaaksbergen
    gratis

Programma

Locatie

Adresgegevens