Dorpswandeling door Haaksbergen

-
kenmerken: Fietsen & wandelen Bewoners Bezoekers
prijzen
gratis
locatie
Historische Kring HaaksbergenHaaksbergen

Dorpswandeling door Haaksbergen

Ontdek de geschiedenis en dynamiek van Haaksbergen tijdens deze dorpswandeling.

Al lopend door het dorp ontdek je het culturele verleden van deze markeplaats. Tijdens de rondgang, onder leiding van een gids, proef je het traditionele verleden maar ook het boeiende heden.

Historische verhalen over huizen, kerken, straten, beelden, etc. komen zeker aan de orde. Nieuw in de dorpswandeling is een bezoek aan het monumentale dodenhuisje op de algemene begraafplaats aan de Enschedesestraat. In dit karakteristieke bouwwerkje is een minimuseum met foto's en voorwerpen die te maken hebben met rituelen rond de dood.

Iedereen is uitgenodigd voor deze gratis ontdekkingstocht. Aanmelden vooraf is niet nodig. De start is bij het Historische Centrum, Markt 3. Vertrek om 19.00 uur. De tocht duurt ongeveer 2 uur en rond 21.00 uur zijn we terug bij het startpunt.

Dorpswandeling op afspraak

Het is het ook mogelijk om op andere dagen met een groep een dorpswandeling onder begeleiding van een gids te maken. De kosten zijn dan € 2,50 p.p. Meer info via Wim Oltwater, w.oltwater@kpnmail.nl, T 053 4786530 of M 06 22422377.

Wanneer

 • Dorpswandeling door Haaksbergen

  20 jun - 15 aug 2018
  • elke 3e woensdag van de maand | uur
  Historische Kring HaaksbergenHaaksbergen
  gratis

Locatie

Adresgegevens

 • Historische Kring Haaksbergen

  Adres
  Markt 3, 7481 HS Haaksbergen

Specials