Mijlenloop Haaksbergen

Centrum Haaksbergen,
Officiële website

Mijlenloop Haaksbergen

Het wordt weer een mooie editie met een fraai parcours door het prachtige buitengebied van Haaksbergen.

Mijlenloop

Het parcours start en finisht op de Markt. Het eerste deel van het parcours loopt door het centrum en dan via buurtschap Honesch, het Mariakapelletje aan de Bekkevosweg, de Oostendorper Watermolen en via park Groot-Scholtenhagen weer naar het Centrum. De 5 EM-lopers lopen deze ronde één keer en de deelnemers aan de 10 EM lopen twee ronden. Klik hier voor het parcours.

• Start: 5 en 10 mijlen 12.00 uur
  • Huldiging: Dames en Heren, eerste 3 finishers en Haaksbergenaren, snelste vrouw en man

• Voorinschrijving: € 9,50 t/m 19 maart via inschrijven.nl
  • Na inschrijving: € 14,50, zaterdag 24 maart van 14.30 tot 16.30 uur en zondag 25 maart van 9.00 tot 11.15 uur, wedstrijdsecretariaat in De Kappen, Sterrebosstraat 2. En van 14.00-14.15 uur op de Markt.

Jeugdloop

Ook dit jaar is er een loop van 2 km voor de jeugd van 9 t/m 16 jaar met start vanaf de atletiekbaan en finish op de Markt. De loop gaat over het laatste deel van het parcours van de Mijlenloop. Je kunt op eigen gelegenheid naar de Atletiekbaan gaan, maar je kunt ook meedoen aan de gezamenlijke warming-up. Deze vertrekt om 11.15 uur vanaf het plein voor De Kappen (wedstrijdsecretariaat). Gezamenlijk loop je dan naar de atletiekbaan. Eventuele kledingstukken worden (voor eigen risico) weer teruggebracht naar het wedstrijdsecretariaat in De Kappen.

• Start: 12.00 uur
  • Huldiging: Jongens en meisjes, eerste 3 finishers in de leeftijden 9-12 jaar, 13-14 jaar en 15-16 jaar.
  • Parcours: klik [hier]

• Voorinschrijven € 7,50 t/m 19 maart via inschrijven.nl
  • Na inschrijven € 7,50 zondag 25 maart 9.00-11.15 wedstrijdsecretariaat in De Kappen, Sterrebosstraat 2.

CanMerk KidsFunRun

Voor de jongste kinderen (groep 3 t/m 8 basisschool) is er een ‘funloop’ met 3 uitdagende hindernissen rondom de Pancratiuskerk. Wie loopt de meeste rondjes in 10 minuten? Iedere deelnemer ontvangt na afloop een verrassing.

• Start: 14.15 uur

• Voorinschrijven € 5,00*, t/m 19 maart via inschrijven.nl
  • Na inschrijven € 5,00* zondag 25 maart van 9.00 tot 11.15 uur, wedstrijdsecretariaat in De Kappen, Sterrebosstraat 2

* Helft van het inschrijfgeld gaat naar het JeugdSportFonds Overijssel. Dit fonds biedt sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging.

Bedrijvenloop

Zowel aan de Oosting Makelaardij 5 EM als de Jumbo/Flexwerf 10 EM kun je mee doen met een bedrijventeam. Ieder team bestaat uit maximaal 5 lopers. De 3 snelste lopers gelden voor het bedrijvenklassement. Naast het bedrijvenklassement doe je ook mee aan het individuele klassement. Minimum leeftijd 5 EM 13 jaar en 10 EM 16 jaar.

• Voorinschrijven € 125 per team van maximaal 5 personen, t/m 19 maart via Bedrijvenloop

Jeugd Sport Fonds

De Mijlenloop Haaksbergen ondersteunt het Jeugd Sport Fonds Overijsel. Dit fonds biedt sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Geef deze kinderen een sportieve kans en doe een vrijwillige bijdrage. De helft van het inschrijfgeld van de CanMerk KidsFunRun doneert Mijlenloop Haaksbergen. Samen met Gemeente Haaksbergen zorgen ze ervoor dat dit geld ten goede komt aan kinderen en jongeren uit Haaksbergen.

Omkleden

In sporthal De Bouwmeester, circa 500 meter vanaf de start/finish is beperkte kleedgelegenheid. Kleding en/of tassen kunnen ook achtergelaten worden bij het wedstrijdsecretariaat in De Kappen. Op beide locaties is geen toezicht of bewaking, achterlaten van spullen is volledig op eigen risico.

Volg Mijlenloop Haaksbergen op facebook.

Middagje Haaksbergen natuurlijk!

Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom! Neem je fanclub gezellig mee. In deze nieuwe opzet zijn er continue lopers in het centrum om aan te moedigen en de winkels zijn deze dag geopend. Kom op deze eerste lentezondag genieten van een middagje Haaksbergen natuurlijk!

• Mijlenloop Haaksbergen

Centrum Haaksbergen,