Vitaliteitsbeurs Haaksbergen

kenmerken: Evenement
prijzen
gratis
locatie
De Bouwmeester

Vitaliteitsbeurs Haaksbergen

Wat kunt u zelf doen om gezond en fit oud te worden? Antwoorden op deze vraag vindt u op de beurs voor 55+ers over bewegen en gezond leven in de Bouwmeester.

Vitaliteitsbeurs viert eerste lustrumeditie

Tijdens de vijfde editie van de vitaliteitsbeurs, op 10 maart 2019, gaan de deuren om 9.30 uur open, met een speciaal welkomstconcert door de Clippers Crew. Om 10 uur volgt de officiële opening door Ben Steneker uit Buurse, door fans ook wel de Godfather of Dutch Country Music genoemd. Buurtsportcoach Nienke Schuppers is blij met deze muzikale toevoegingen. ‘Het is mooi dat de beurs elk jaar verrast en iets nieuws biedt. Dat maakt het de moeite waard om opnieuw een kijkje te nemen’. De Vitaliteitsbeurs vindt plaats in sporthal de Bouwmeester en de toegang is gratis. Er is een loterij waar bezoekers kosteloos aan deel kunnen nemen én voor de eerste 100 bezoekers staat er een leuke goodiebag klaar. Schuppers vertelt over de sponsoren “We zijn blij dat er opnieuw meer dan 40 sponsoren zijn gevonden die producten en informatie ter beschikking stellen voor de loterij en de goodiebags. We kunnen mensen daardoor meer informeren én een kans bieden op een leuk extraatje”. Bij de beursvloer van de Haaksbergse Uitdaging is Teatro Productions bereid gevonden om voor een extra vrolijke noot te zorgen, door het toevoegen van een stukje theater

Grote markt

Er is een grote markt, waar verenigingen, bedrijven, winkels, sport- zorg- en welzijnsorganisaties hun aanbod rond vitaliteit presenteren. Daar wordt informatie gegeven, (gezondheids-)testjes aangeboden, kan men producten proeven en uitproberen. Waar vorig jaar ingezoomd is op lang zelfstandig wonen, wordt dit jaar ingezoomd op valpreventie. Schuppers legt uit waarom voor dit thema gekozen is “Bijna niemand houdt rekening met het feit dat hij of zij kan vallen, of welke gevolgen een valpartij kan hebben. Je kunt je misschien tijdelijk niet zelfstandig redden en hebt ondersteuning nodig. Ondanks dat veel mensen vallen en daarvan grote gevolgen ervaren, zijn weinig mensen bezig met vallen, valrisico, of valpreventie. Dat is jammer, want je kunt veel doen tegen vallen. Het is mooi dat verschillende partijen van de Eerstelijns Zorg Haakbergen samenwerken, om mensen te informeren over ‘stoan bliem’n”. Ook is er aandacht voor veilig fietsen. Er zijn daarnaast doorlopend (beweeg-) demonstraties, waar bezoekers actief aan kunnen deelnemen. In de kantine worden muzikale optredens verzorgd en kan men deelnemen aan een partij schaken, Russisch biljart of sjoelen. Met al deze ingrediënten vormt de vitaliteitsbeurs een mooie bestemming voor een dagje uit.

Meer informatie

Voor de actuele informatie over de vitaliteitsbeurs, nieuwtjes en het programma, volg Buurtsportcoach Haaksbergen op Facebook.

Standhouders 2018

LivioZorg Thuiszorg, KBO Haaksbergen, Schietvereniging de Eendracht, Noaberpoort, Ben Scharenborg Wooncomfort, Ann Vorstelijke Wellness, Recreatiebad De Wilder Haaksbergen, Buurtbusvereniging Buurse – Haakbergen en Omstreken, Noaberhulp de Veldmaat, Van Boxtel hoorwinkels, FysioCentrum Sengers, Carefit4all Haaksbergen, Lang zult u wonen, Podotherapie Oost-Nederland - www.podotherapie.org, USA Healthclub & sauna, Livio Behandelteam, Zonnebloem, Tannash/ being you, Rabobank Enschede-Haaksbergen, Food Connect, Kracht Ergotherapie, Kei-Fit Haaksbergen, Praktijk in beweging, Ergotherapie Willen-Kunnen, Buurtzorg Haaksbergen Team 2&3, Fysiotherapie Schmitz, Welzijn Livio, Met zicht op Pad, G&W ter Avest, Scrabblevereniging, Peter Zengerink, Massages en Natuurgeneeswijzen, Totale Zorgwinkel Neede, MassageMobiel, Pedicure Stephanie / Pedicure salon Claudi, Buurtsportcoach Haaksbergen, Voetreflex Haaksbergen, Je Energie in Balans, Chinese Massagetherapie, ZIENS, Pot tweewielers, Bowlsvereniging Haaksbergen, Badminton Club Buurse, KwiekID

Organisatie

De Vitaliteitsbeurs wordt georganiseerd door Buurtsportcoach Haaksbergen.

Wanneer

 • Vitaliteitsbeurs Haaksbergen

  -
  De Bouwmeester
  gratis

Locatie

Adresgegevens

 • De Bouwmeester

  Adres
  Bouwmeester 6, 7481 LP
  Telefoon
  053-5722552