Kroamschudd'n bij de Schaapskudde

Schaapskudde Haaksbergen, Haaksbergen
Officiële website

Kroamschudd'n bij de Schaapskudde

Kom 'Kroamschudd'n'! De lammetjes van Schaapskudde Haaksbergen zien je graag bij de nieuwe schaapskooi 'Het Horstervennehoes'.

Tijdens het 'Kroamschudd'n' mag je de lammetjes aaien en meekijken bij dagelijkse werkzaamheden in de kooi. Een lammetje adopteren kan ook, hiermee steun je de Schaapskudde. Tot in de kooi!

Elke dag wordt de Stichting Schaapskudde Haaksbergen verblijd met nieuwe lammetjes. Zij worden buiten op de weide geboren en direct daarna door de herder en verschillende vrijwilligers opgehaald en naar de warme kooi gebracht. Hier krijgen zij een eigen onderkomen met warm stro en extra lekker voer voor de moeder, zodat ze voldoende melk maakt om haar kind(eren) te voeden. Als de lammetjes wat groter zijn worden ze samen met hun moeder overgeplaatst in een grotere groep waar ze fijn met elkaar kunnen spelen. Pas als ze sterk genoeg zijn gaan ze terug naar de wei en later in het jaar met de kudde mee naar het veen.

Het is erg leuk om een kijkje te nemen bij deze dagelijkse gang van zaken in de kooi.

Volg Schaapskudde Haaksbergen ook via Facebook voor het laatste nieuws over de lammetjes.

• Kroamschudd'n bij de Schaapskudde

4 feb - 4 mrt 2018