Kikvoschtocht

kenmerken: Sport & Spel Fietsen & wandelen
locatie
Camping 't Stien'nboer
online
Officiële website

Kikvoschtocht

Mountainbikers kunnen zich tijdens één van de eerste veldtoertochten in Twente uitleven op fraaie en soms pittige paden en singletracks in de prachtige omgeving van Haaksbergen en Buurse.

Elke fanatieke mountainbiker heeft de datum 8 oktober 2017 al weken geleden omcirkeld op de kalender. Die zondag wordt de jaarlijkse Kikvoschtocht verreden. De organisatie is zoals altijd in handen van de Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC). Het decor van de Kikvoschtocht wordt gevormd door de prachtige, bosrijke omgeving ten zuidoosten van Haaksbergen. De route gaat deels over de vaste MTB-route en deels over paden die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor fietsers. De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) beloont de tocht al jaren met twee sterren. Dat betekent onder meer dat er na afloop gedoucht kan worden, dat de smerige fiets afgespoten kan worden en dat er op meerdere locaties op de route EHBO’ers aanwezig zijn. Ter vergelijking: het merendeel van de MTB-tochten in de regio is ‘slechts’ één ster toebedeeld.

Start

Tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf camping ’t Stien’nboer aan de Scholtenhagenweg 42 in Haaksbergen.

Route

Deelnemers aan de Kikvoschtocht kunnen kiezen uit de afstanden 35, 45 en 55 kilometer. Deelnemers aan de 35 kilometer route doen onder meer het Assinkbos, het Lankheterbos en het Buurserzand aan, deelnemers aan de 45 kilometer pakken het Haaksbergerveen erbij en de 55 kilometer fietsers rijden daarbij nog een lus over Duits grondgebied. Bij de monumentale boerderij De Kikvosch, waarnaar de tocht is genoemd, is een smakelijke pauze ingelast.

Deelname

Deelname kost 5 euro. Leden van de NTFU betalen een euro minder. Er gaat per deelnemer 50 eurocent naar S(up)port for Nature. Op die manier wordt de natuur gecompenseerd voor de mogelijke overlast die een groot sportevenement als de Kikvoschtocht met zich mee kan brengen.

Wanneer

  • Kikvoschtocht

    Camping 't Stien'nboer

Locatie

Adresgegevens

  • Camping 't Stien'nboer

    Adres
    Scholtenhagenweg 42, 7481 VP