Weekmarkt Haaksbergen 125 jaar

kenmerken: Evenement Markt
prijzen
gratis
locatie
Weekmarkt, Haaksbergen

Weekmarkt Haaksbergen 125 jaar

Het is 125 jaar geleden dat op woensdag de weekmarkt in Haaksbergen begon. Enthousiaste marktondernemers vinden dit reden genoeg voor een feestje. Woensdag 25 oktober wordt het jubileum gevierd met een dag vol festiviteiten. De markt is dan voor een keer de gehele dag.

Terug naar de nostalgie van toen

De markt zal deze dag nostalgische sfeer uitstralen. Marktlieden kleden zich in oude stijl, er zijn diverse oude ambachten, de historie van de markt is te zien op billboards, koren en boerendansers treden op en Karel van de Kate vervult de taak als Dorpsomroeper. Kinderen kunnen op het speciale kinderplein meedoen met oud-Hollandse spelletjes. Leuke bijkomstigheid is de verkoop van producten vanaf de boerenkar, tegen ouderwetse prijzen van een kwartje (€0,25), twee dubbeltjes (€0,20). Per keer worden 125 producten aangeboden, om het jubileum nog maar eens te benadrukken.

Woensdag al jaren marktdag in Haaksbergen

Na wat speurwerk naar de ontstaansgeschiedenis, blijkt dat de markt in Haaksbergen in 1892 is begonnen. Een jaar daarvoor werd er al over gesproken in de gemeenteraad. ‘Het raadsbesluit tot nieuwe regeling der vee en jaarmarkten en instelling eener weekmarkt op elken Woensdag met ingang van primo Januari 1892 is goedgekeurd’ zo staat er letterlijk te lezen in de notulen van de gemeenteraad.

We zien u graag op 125 jaar weekmarkt in Haaksbergen natuurlijk!

Wanneer

 • Weekmarkt Haaksbergen 125 jaar

  -
  Weekmarkt, Haaksbergen
  gratis

Locatie

Adresgegevens

 • Weekmarkt

  Adres
  Markt,