Natuurmarkt IVN Haaksbergen

gratis
IVN afd. Haaksbergen, Haaksbergen

Natuurmarkt IVN Haaksbergen

Zowel in de Heemtuin als op het terrein van de Scouting kunt u ervaren waar IVN Haaksbergen zich zoal mee bezighoudt. En dat is verrassend veel.

Franse sfeer

Wanneer u in Frankrijk op marktjes komt, zult u daar vaak kraampjes aantreffen waar particulieren hun groente, fruit, eieren, geitenkaasjes etc. uit eigen tuin of bedrijfje aanbieden. De mensen die deze producten verkopen proberen zo biologisch en diervriendelijk mogelijk te produceren. Ze weten u alles te vertellen over hun product.

Als altijd heeft het IVN weer een aantal ‘natuurgasten’ voor hun markt weten te strikken. Maar u zult dit jaar heel veel nieuwe mensen zien die hun producten aanprijzen en laten proeven.

In de Natuurkiosk staat ‘natuur in de eigen tuin(kamer)’ centraal. Hier is een proeverij van biologische thee en lekkernijen.

IVN Werkgroepen

De IVN leden nemen u mee in de wereld van de uilen, weidevogels, amfibieën en reptielen.

Heemtuin

Neem een kijkje in de heemtuin, met of zonder deskundige begeleiding, en ervaar de schoonheid van onze inheemse planten en bomen. Ook dit jaar zal worden getoond welke mooie bloemstukken u met dalia’s kunt maken. Ontdek de vergeten groenten in de groentetuin. Verder worden er voor de kinderen leuke activiteiten georganiseerd in de Heemtuin. Erg spannend!

Prachtige Presentatie door Natuurfotografen

Vier bekende Twentse natuurfotografen presenteren enkele keren deze dag hun meest unieke foto’s. Ze zijn persoonlijk aanwezig en kunnen u uitleggen hoe ze hun foto’s gemaakt hebben en hoe ze tot natuur-fotografie zijn gekomen.

• Eveline Lenderink-Wensink

• Roy Dear

• Rinus Baayens

• Laurents ten Voorde

Kortom: een middag die bol staat van wat de natuur ons biedt! Breng dus uw (klein)kinderen mee en kom zondag 20 augustus a.s. tussen 12.00 – 17.00 uur naar het NEC Han Jordaan aan de Dievelaarslaan 2 in Haaksbergen.

Tip! Kom zo mogelijk op de fiets.

• Natuurmarkt IVN Haaksbergen

IVN afd. Haaksbergen, Haaksbergen