Natuurmarkt IVN Haaksbergen

kenmerken: Natuur Markt
IVN afd. Haaksbergen, Haaksbergen

Natuurmarkt IVN Haaksbergen

Zowel in de Heemtuin als op het terrein van de Scouting kunt u ervaren waar IVN Haaksbergen zich zoal mee bezighoudt. En dat is verrassend veel.

Leden van de uilen-, weidevogels-, amfibieen en reptielen werkgroep zullen u uitleggen waarom hun hobby zo geweldig is.

Uilenwerkgroep

De uilenwerkgroep toont hoe het ringen van uilen in zijn werk gaat en wat er zo bijzonder is aan een uilenkast.

Amfibieƫnwerkgroep

De amfibieƫnwerkgroep laat u meegenieten van het onderwaterleven.

Heemtuin

Neem een kijkje in de prachtige Heemtuin, met of zonder deskundige begeleiding, en ontdek de schoonheid van de inheemse planten en bomen.

Insectensafari & insectenhotel maken

De jeugdnatuurgroep verzorgt voor de kinderen een insectensafari door de Heemtuin. Erg spannend!

Verder dagen de IVN-leden de kinderen uit om samen een insectenhotel te maken, dat natuurlijk mee naar huis mag.

Natuurgasten

IVN heeft ook dit jaar weer een aantal natuurgasten weten te strikken:

• Marian Klein Gebbinck presenteert biologische producten uit eigen tuin.

• Erwin Lankheet met biologisch fruit uit de eigen bongerd.

• Pomoloog Marcel Tross adviseert over aanplant en onderhoud van fruitbomen.

• Familie Wijlens staat weer achter hun kraam met fleurige zelf gekweekte dahlia's.

• Bijenvereniging 'de Heidebloem' presenteert diverse bijenproducten.

Natuurkiosk

In de Natuurkiosk staat 'natuur in de eigen tuin(kamer)' centraal. Er is een proeverij van biologische thee en lekkernijen.

Kortom: een middag die bol staat van wat de natuur ons biedt!

Tip! Kom zo mogelijk op de fiets.

• Natuurmarkt IVN Haaksbergen

IVN afd. Haaksbergen, Haaksbergen