Najaarsstoomdag

kenmerken: Cultuur Kinderen Evenement
locatie
Museum Buurtspoorweg, Boekelo
online
Officiële website

Najaarsstoomdag

Vandaag de jaarlijkse Najaarsstoomdag, dé traditionele afsluiting van het rijseizoen van Museum Buurtspoorweg. Een dag vol oude treinen, stoom, techniek en mooie verhalen, muziek en dans uit vroeger tijden.

Uitgebreide dienstregeling

Meerdere stoom-, dieseltreinen, een gastlocomotief én de Wismar Railbus komen deze dag in actie met een uitgebreide dienstregeling. Minimaal 3 keer per uur is er een vertrek en/of aankomst van een trein. Ook zijn voetplaatritten met een locomotief mogelijk. Al deze bedrijvigheid is prachtig te overzien vanaf de oude voetgangersbrug over het emplacement in Haaksbergen.

Extra activiteiten

Naast een kijkje in de werkplaats bij recente restauratieprojecten, zijn er rondom het station in Haaksbergen oude vrachtwagens, een touwslagerij en miniatuurstoommachines te bewonderen, vertellen ronddwalende lieden verhalen van vroeger en treden boerendansers op in traditionele klederdracht. Kinderen kunnen deze dag snuffelen aan techniek in een speciale speelhoek met zelf-doe techniekactiviteiten. In de loods in Boekelo staan de mooiste modelbanen opgesteld met uiteenlopende thema’s, waaronder een natuurgetrouwe baan van het vroegere emplacement Enschede Zuid, waar Museum Buurtspoorweg 50 jaar geleden begon!

Oude Voertuigendag Boekelo

In Boekelo vind de traditionele Oude Voertuigendag plaats waar ieder jaar honderden oldtimer auto's, scooters, bromfietsen en trekkers van voor 1985 op af komen en de hele dag rondjes door en om het dorp rijden.

Wanneer

  • Najaarsstoomdag

    -
    Museum Buurtspoorweg, Boekelo

Locatie

Adresgegevens