Najaarsstoomdag

kenmerken: Cultuur Kinderen Evenement
locatie
Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen
online
Officiële website

Najaarsstoomdag

Vandaag houdt Museum Buurtspoorweg haar traditionele Najaarsstoomdag. Een dag vol oude treinen, stoom, techniek en mooie verhalen, muziek en dans uit vroeger tijden.

Uitgebreide dienstregeling

Meerdere stoom- en dieseltreinen komen deze dag in actie met een uitgebreide dienstregeling. Al deze bedrijvigheid is prachtig te overzien vanaf de oude voetgangersbrug op het emplacement in Haaksbergen. Als de situatie het toelaat zijn er ‘voetplaatritten’: meerijden op een diesel rangeerlocomotief op het emplacement Haaksbergen.

Extra activiteiten

Naast een kijkje in de werkplaats bij recente restauratieprojecten, zijn er op het emplacement in Haaksbergen miniatuur stoom-gerelateerde machines te bewonderen, waaronder mini stoomtreinen waarop kinderen kunnen meerijden. Boerendansers treden op in traditionele klederdracht en er is een echte stoomwals. Kinderen kunnen deze dag snuffelen aan techniek met zelf-doe techniek activiteiten. In de loods in Boekelo staan de mooiste modelbanen opgesteld met uiteenlopende thema’s, waaronder een natuurgetrouwe baan van het vroegere emplacement Enschede Zuid, waar Museum Buurtspoorweg 50 jaar geleden begon!

Oude Voertuigendag Boekelo

In Boekelo vindt de traditionele Oude Voertuigendag plaats waar ieder jaar vele oldtimer auto's, scooters, bromfietsen en trekkers van voor 1985 op af komen en de hele dag rondjes door en om het dorp rijden.

Wanneer

  • Najaarsstoomdag

    -
    Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen

Locatie

Adresgegevens