Najaarsstoomdag

kenmerken: Cultuur Kinderen Evenement
locatie
Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen
online
Officiële website

Najaarsstoomdag

Vandaag houdt Museum Buurtspoorweg haar traditionele Najaarsstoomdag. De ‘grande finale’ van het 50 jarig jubileum met een dag vol oude treinen, stoom, techniek, mooie verhalen, muziek en dans uit vroeger tijden.

Uitgebreide dienstregeling

Meerdere stoom- en dieseltreinen waaronder stoomlocomotief Bello (7853), Zwitser (7742), Magda (6) en Veulentje (2) komen deze dag in actie met een uitgebreide dienstregeling. Stoomlocomotief Bello is afgelopen weken te gast geweest in Haaksbergen. Na vandaag zal ze weer terug gaan naar Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Emplacement Haaksbergen

Naast een kijkje in de werkplaats bij recente restauratieprojecten, zijn er op het emplacement in Haaksbergen miniatuur stoom-gerelateerde machines te bewonderen, waaronder mini stoomtreinen waarop kinderen kunnen meerijden. Boerendansers treden op in traditionele klederdracht en er is een echte stoomwals. Kinderen kunnen deze dag snuffelen aan techniek met zelf-doe techniek activiteiten.

Stoomlocomotief de Kikker laat haar gezicht weer zien. Deze oudste nog werkende stoomlocomotief van Nederland heeft de afgelopen 2 jaar een grote en noodzakelijke onderhoudsbeurt ondergaan. Onder meer zijn delen van de stoomketel vernieuwd. De komende 25 jaar kan ze weer volop dienst doen!

Modelbanen in Boekelo

In de loods in Boekelo staan de mooiste modelbanen opgesteld met uiteenlopende thema’s, waaronder een natuurgetrouwe baan van het vroegere emplacement Enschede Zuid, waar Museum Buurtspoorweg 50 jaar geleden begon! De grootste modelbaan die staat opgesteld is wel 30 meter lang!

Oude Voertuigendag Boekelo

In Boekelo vindt de traditionele Oude Voertuigendag plaats waar ieder jaar vele oldtimer auto's, scooters, bromfietsen en trekkers van voor 1985 op af komen en de hele dag rondjes door en om het dorp rijden.

Koopzondag

Combineer een bezoek aan de Najaarsstoomdag met shoppen in Haaksbergen of een hapje en drankje bij één van de horecagelegenheden. Het merendeel van de winkels is vandaag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Tot ziens in Haaksbergen natuurlijk!

Wanneer

  • Najaarsstoomdag

    -
    Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen

Locatie

Adresgegevens