Fietstocht: De Boer Op

kenmerken: Platteland Fietsen & wandelen
prijzen
€ 2,50
locatie
Start: Parkeerplaats Zwembad De Wilder,

Fietstocht: De Boer Op

Ga mee op de fiets en breng een bezoekje aan de deelnemende (boeren)bedrijven. Zij openen hun deuren vandaag voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

Per deelnemer is een startbewijs á € 2,50, incl. route en koffiebon, te koop op 3 augustus bij de startplek op de parkeerplaats bij Zwembad De Wilder (Scholtenhagenweg) tussen 9.30 en 12.30 uur. Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis, onder toezicht van een volwassene, meefietsen. Honden mogen niet mee! De lengte van de fietstocht is ca. 30 km.

Als eerste bent u te gast bij de familie Damveld. Op dit melkveebedrijf worden 120 koeien en bijbehorend jongvee gehouden. De koeien worden gemolken met twee melkrobots. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: Regenwater wordt opgevangen voor hergebruik en 200 zonnepanelen zorgen voor energie. Ook is er aandacht voor een koefamilie waarvan moeder, kleindochter en achterkleindochter samen 300.000 liter hebben gegeven. Op deze locatie wordt koffie geschonken.

De tweede locatie is het biologische melkveebedrijf van Frans, José en Geert-Jan Breukers in Beckum, Zij houden 50 melkkoeien in een potstal. Opmerkelijk zijn de diverse kleurslagen van hun dieren. Zij werken met veel oog voor biodiversiteit: Door o.a. het planten van hagen en door het kruidenrijke gras is het aantrekkelijk voor wild, bijen en vogels.

Vervolgens gaat de tocht richting loon- en grondverzetbedrijf Roossink. Naast alle machines en techniek is er ook aandacht voor mens en dier. Erna heeft een praktijk voor voetreflextherapie en voeding en Gerard is imker. Bij hen worden pannenkoeken geserveerd.

Het laatste bedrijf in de route is van Alfons en Marjo Aarnink. Zij runnen een boerderij met biologische legkippen. De hoge eisen die gesteld worden aan o.a. dierenwelzijn en de leefruimte voor hun kippen geven meerwaarde aan de eieren t.o.v. scharreleieren. Hier kan, onder het genot van een drankje, nog nagepraat worden.

Wanneer

 • Fietstocht: De Boer Op

  -
  Start: Parkeerplaats Zwembad De Wilder,
  € 2,50

Locatie

Adresgegevens

 • Start: Parkeerplaats Zwembad De Wilder

  Adres
  Scholtenhagenweg 32, 7481VP